Sektor preventivnog inženjeringa – bezbednosti i zdravlja na radu

Unija poslodavaca Srbije

Sektor preventivnog inženjeringa – bezbednosti i zdravlja na radu Unije poslodavaca Srbije okuplja kompanije koje se bave poslovima bezbednosti i zdravlja na radu, zaštite od požara i zaštite životne sredine.

Misija Sektora je zastupanje interesa poslodavca kroz stvaranje održivog razvoja sistema bezbednosti i zdravlja na radu, zaštite od požara i zaštite životne sredine. Kao takav, davaće kontinuirani doprinos razvoju struke i kvaliteta usluga iz oblasti preventivnog inženjeringa i implementaciji preventivnog inženjeringa kao važnog i neizbežnog elementa u svim strukturama i oblasti rada.

Sektor sprovodi aktivnosti na unapređenju rada licenciranih firmi, kroz učestvovanje u donošenju Zakona i podzakonskih propisa, organizovanje stručnih obuka, kako za članove udruženja u cilju stvaranja visokih kompetencija kod pružaoca usluga, tako i za sve zainteresovane poslodavce u cilju podizanja svesti da te kompetencije prepoznaju.

Predstavnici Sektora su Jovan Canić iz firme „NISABO DOO” iz Beograda kao predsednik skupštine, Nebojša Miletić, vlasnik firme „JOB DOO“ iz Beograda kao predsednik Nadzornog odbora, Tomović Dragoslav iz firme „Tomović com“ iz Kragujevca i Stojilković Petar iz „Agencije VIP“ iz Leskovca kao potpredsednici Nadzornog odbora.

U cilju ostvarenja ovih aktivnosti kao član Saveta za bezbednost i zdravlje na radu imenovan je Nebojša Miletić (Službeni glasnik RS, 22. septembar 2014, br. 102). Savet daje inicijative za donošenje propisa u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, svojim delovanjem doprinosi približavanju različitih stavova učesnika u socijalnom dijalogu u ovoj oblasti, kao i da inicira preventivnu politiku po svim pitanjima koja se odnose na bezbednost i zdravlje na radu. U radu ovog Saveta, pored predstavnika UPS, učestvuju predstavnici ministarstava, reprezentativnih sidikata, Udruženja za bezbednost i zdravlje na radu, kao i istaknuti stručnjaci u ovoj oblasti.

Sektor preventivnog inženjeringa – bezbednosti i zdravlja na radu

Konferencija “Novi propisi u oblasti rada i bezbednosti i zdravlja na radu”

Nebojša Miletić za časopis Zaštita plus