Postanite član

Unija poslodavaca Srbije postanite član

Poštovani poslodavci,

U nadi da ćete nam se pridružiti u zajedničkoj težnji da poboljšamo i olakšamo uslove poslovanja u Srbiji, pozivamo Vas da postanete deo uspešnog tima koji već 25 godina gradi svest o značaju preduzetništva kao osnovnog instrumenta za kreiranje novih poslovnih prilika i preduslova stabilnog društvenog napretka. Kroz niz aktivnosti – od međunarodne saradnje do saradnje sa institucijama unutar države, trudimo se da adekvatno odgovorimo na sve zahteve privrednih subjekata i da naše članove međusobno povezujemo.

Vlada Republike Srbije, međunarodne organizacije i privredni sektor, prepoznali su Uniju poslodavaca Srbije kao organizaciju koja promoviše interese poslodavaca, ali istovremeno štiti interese nacionalne privrede i održivog razvoja. Pored toga što kroz radne grupe utičemo na donošenje zakona i podzakonskih akata, uključujemo i poslodavce u sve segmente donošenja odluka, zajedno prepoznajemo i rešavamo probleme koji otežavaju poslovanje. Na osnovu navedenog, Unija predstavlja poslodavce u sledećim organima i telima:

  • Socijalno ekonomskomim savetima organizovanim na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou
  • UO Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenih
  • UO Nacionalne službe za zapošljavanje
  • UO i NO Fonda solidarnosti
  • Nacionalnom prosvetnom savetu
  • Savetu za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih
  • Savetu za mala i srednja preduzeća, preduzetništvo i konkurentnost Ministarstva privrede
  • Odboru za utvrđivanje reprezentativnosti sindikata i udruženja poslodavaca Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja
  • radnim grupama za izradu zakonskih regulativa i drugih propisa, kolektivnih ugovora, te nacionalnih akcionih planova i drugo

Budući članovi Unije poslodavaca ovde mogu da pročitaju Statut Unije poslodavaca Srbije i Odluku o članarini.

Kroz program praksi, povezujemo poslodavce i mlade ljude željne radnog iskustva, omogućavajući mladima da provere kako teorijska znanja funkcionišu u praksi, a poslodavcima da steknu novu vrednost. Obuku mladih posmatramo kao važnu investiciju, zato ohrabrujemo poslodavace da se aktivno uključe i pomognu našoj deci da u radnom okruženju primene svoja znanja i time pomognu društvo u celini jer utiču na buduće kadrove, ali i na kvalitetnije poslovno okruženje. 

Unija poslodavaca Srbije, Jaka privreda, jaka Srbija

Zajedno sa poslodavačkim organizacijama iz regiona, sprovodimo projekte koji imaju za cilj jačanje socijalnog dijaloga i postizanje napretka u harmonizaciji nacionalnog sa EU zakonodavstvom u ovoj oblasti

Kroz razne događaje, akcije i projekte podstičemo žensko preduzetništvo, brinemo o rodnoj ravnopravnosti i trudimo se da osobe sa invaliditetom i druge marginalizovane grupe budu prisutnije na tržištu rada.

Svesni činjenice da je privreda opterećena raznim nametima i preobimnom administracijom, zalažemo se za uvođenje dodatnih poreskih i fiskalnih olakšica, posebno u onim granama u kojima postoje deficitarna zanimanja, ali i jasna perspektiva za ubrzani razvoj i napredak. Nastojimo da poslodavce aktivnije uključimo u rad organa lokalne samouprave kroz delovanje u lokalnim socijalno-ekonomskim savetima.

Pored navedenog, UPS pruža dodatne  pravne usluge, kao i razne vrste obuka, seminara i treninga, u skladu sa aktuelnim potrebama tržišta.

Budući da okupljamo veliki broj privrednih subjekata, pozivamo Vas da postanete deo naše organizacije, kako biste unapredili svoje poslovanje i svojim učešćem, predlozima i sugestijama doprineli kreiranju boljeg privrednog ambijenta u Srbiji. Mnogobrojne aktivnosti UPS možete ispratiti na na našem sajtu  i tako se upoznati sa svim tekućim pitanjima i novostima od važnosti za privredne subjekte, kao i vrstama usluga za članove. Tu su i informacije o postignutim rezutatima, istraživanjima i važnim inicijativama koje smo pokrenuli. 

S poštovanjem,

Vaša Unija poslodavaca Srbije