Partnerstvo za promenu poreskog sistema

Unija poslodavaca Srbije

[vc_row][vc_column][vc_column_text disable_pattern=”true” align=”left” margin_bottom=”0″]U Beogradu, 15. i 16. septembra 2011. godine održan je seminar u zajedničkog organizaciji Unije poslodavaca Srbije, Ujedinjenih Granskih Sindikata “Nezavisnost” i konfederacije poslodavačkih organizacija Evropske Unije – BUSINESSEUROPE, sa temom “Partnerstvo za promenu poreskog sistema”.
Učesnici seminara ispred UPS-a i UGS “Nezavisnost” su imali prilike da čuju prezentacije Dr. Rudolfa Krikla o poreskom sistemu u Austriji, ulozi poreza na prihod kao instrumenta socijalne države i podsticanja ulaganja i razvoja, kao i o regulisanju naplate potraživanja u Austriji i pripremama Austrije za usaglašavanje nacionalnog zakonodavstva sa Direktivom Evropske Unije o kašnjenju plaćanja.

Takođe, učesnici su se kroz prezentaciju g. Gijoma Kravera, predstavnika BUSINESSEUROPE-a upoznali sa načinom na koji socijalni dijalog funkcioniše na nivou EU, i na koji način udruženja poslodavaca i sindikati mogu uticati na regulativu Evropske Unije.

Na radnom delu seminara, učesnici su konstatovali zajednički stav da se poreski sistem Republike Srbije mora menjati, i to na način da podstiče privredni razvoj i zapošljavanje. Partneri iz UGS “Nezavisnost” i UPS-a su usaglasili svoje stavove o ovom pitanju i dogovorili dalje aktivnosti na ispunjavanju zajedničkih ciljeva u odnosima sa ostalim socijalnim partnerima.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row fullwidth=”false” attached=”false” padding=”0″ visibility=”” animation=””][vc_column border_color=”” visibility=”” width=”1/1″][vc_empty_space height=”25px”][mk_gallery images=”6358,6357,6356″ style=”grid” column=”3″ image_size=”crop” height=”150″ hover_scenarios=”fadebox” item_spacing=”8″ margin_bottom=”20″ frame_style=”simple” disable_title=”false” image_quality=”1″ pagination=”false” count=”10″ pagination_style=”1″ order=”ASC” orderby=”date” item_id=”1446471288-56376678a6f13″][/vc_column][/vc_row]

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *