Redovna sednica Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije

Na redovnoj 23. sednici Izvršnog odbora razmatrane su brojne teme koje se tiču aktivacije lokalnih socijalno-ekonomskih saveta, ženskog preduzetništva, promovisanja aktivnosti Unije i uključivanja privrednika u reformu obrazovnog sistema. Sednicu je vodio predsednik Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije, Andreja Brkić.

Jedna od tema o kojoj je razgovarano jeste održivi biznis i životni ciklus preduzeća, kao i problem žena porodilja. UPS planira da na osnovu primera iz razvijenih zemalja i programa Evropske komisije, napravi plan uključivanja Unije u aktuelne probleme ženskog preduzetništva na nivou korporacija, porodičnih firmi i mikro preduzeća.

Takođe, UPS će organizovati različite aktivnosti kako bi se promovisala i unapredila uloga privrede u društvu.

UPS će se takođe baviti i otvaranjem lokalne kancelarije i SES-a u Užicu, kao i organizovanjem sastanka sa preduzećima koja su obuhvaćena kolektivnim ugovorom o građevinarstvu i industriji građevinskog materijala Srbije kako bi im se približile obaveze i mogućnosti koje proizilaze iz tog ugovora.

Na kraju sednice, istaknuta je i važnost uključivanja privrednika u reformu obrazovnog sistema, kako bi se rešio problem nedostatka stručnog kadra koji bi obučio nove zaposlene.

Inicijative koje pokreće Unija poslodavaca Srbije imaju za cilj unapređenje položaja preduzetnika i privrede u Srbiji, kao i doprinos boljem poslovnom okruženju i održivom razvoju.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *