TRINAESTA SEDNICA SOCIJALNO-EKONOMSKOG SAVETA GRADA BEOGRADA

Dana 26.10.2017. godine 10 časova u Uniji poslodavaca Srbije održana je trinaesta sednica Socijalno-ekonomskog saveta grada Beograda.

Sednicu je u  otvorio Borko Milosavljević, predsedavajući Socijalno-ekonomskog saveta grada Beograda koji je izrazio zadovoljstvo što se sednica održava u prostorijama UPS-a pošto to puno govori o unapređenju saradnje i socijalnog dijaloga između predstavnika sindikata, poslodavaca i države. Naglasio je i da je svima postalo jasno da postojanje SES-a grada Beograda nije samo formalno nego i suštinsko, i da on nije tu da bismo se pokazali svetu u boljem svetlu već da bismo rešavali probleme i unapređivali socijalni dijalog.

Skup je pozdravio i Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije i istakao značaj SES-a grada Beograda obzirom da se 40% privrede Srbije nalazi u Beogradu. Atanacković je naglasio da je važno da se na gradskom SES-u razmatraju teme sa republičkog SES-a i obratno. Takođe, kazao je i da bi opštine trebale da se snažnije uključe u socijalno-ekonomski dijalog, na šta se nadovezao Dušan Petrović, sekretar Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije kazavši da je u planu da se omogući reprezentativnost opština u gradskom Socijalno-ekonomskom savetu.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *