ТРИНАЕСТА СЕДНИЦА СОЦИЈАЛНО-ЕКОНОМСКОГ САВЕТА ГРАДА БЕОГРАДА

Дана 26.10.2017. године 10 часова у Унији послодаваца Србије одржана је тринаеста седница Социјално-економског савета града Београда.

Седницу је у  отворио Борко Милосављевић, председавајући Социјално-економског савета града Београда који је изразио задовољство што се седница одржава у просторијама УПС-а пошто то пуно говори о унапређењу сарадње и социјалног дијалога између представника синдиката, послодаваца и државе. Нагласио је и да је свима постало јасно да постојање СЕС-а града Београда није само формално него и суштинско, и да он није ту да бисмо се показали свету у бољем светлу већ да бисмо решавали проблеме и унапређивали социјални дијалог.

Скуп је поздравио и Небојша Атанацковић, председник Уније послодаваца Србије и истакао значај СЕС-а града Београда обзиром да се 40% привреде Србије налази у Београду. Атанацковић је нагласио да је важно да се на градском СЕС-у разматрају теме са републичког СЕС-а и обратно. Такође, казао је и да би општине требале да се снажније укључе у социјално-економски дијалог, на шта се надовезао Душан Петровић, секретар Социјално-економског савета Републике Србије казавши да је у плану да се омогући репрезентативност општина у градском Социјално-економском савету.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *