Usvojena inicijativa Unije poslodavaca Srbije o odlaganju plaćanja dospelih poreza i doprinosa

Vlada Republike Srbije je usvojila Uredbu o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti covid-19.

Uredbom se omogućava privrednim subjektima, koji su se opredili za odlaganje dospelosti za plaćanje poreza i doprinosa, da ova plaćanja odlože na najviše 24 jednake mesečne rate, bez posebnog postupka i svakako bez plaćanja kamate dok traje odlaganje.

Ovom uredbom bliže se uređuje postupak i način odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa za obavezno socijalno osiguranje čija je dospelost za plaćanje odložena u skladu sa Uredbom o fiskalnim pogodnostima i direktnim davanjima privrednim subjektima u privatnom sektoru i novčanoj pomoći građanima u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19.

Kategorije privrednih subjekata, kao i način odlaganja dospelih obaveza možete pročitati u Uredbi.

Podsećamo i da je ova Uredba rezultat napora Unije poslodavaca Srbije koja je kroz svoje brojne inicijative i predloge mera od početka pandemije izazvane virusom Covid 19 tražila dodatnu podršku za sve privrednike.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *