Održana debata ,,Kako poboljšati ekonomsku saradnju Srbije i Kosova?”

Direktor Unije poslodavaca Srbije, Srđan Drobnjaković, je bio panelista na javnoj debati “Kako poboljšati ekonomsku saradnju Srbije i Kosova”, koja je održana 15. aprila 2024. godine, u Beogradu. On je istakao da je ekonomska saradnja Kosova i Srbije trenutno zamrznuta, i kao glavne probleme u saradnji naveo “zatvaranje granica, protok roba, usluga i kapitala”.

Srđan Drobnjaković, direktor Unije poslodavaca Srbije

Cilj javne debate je bio da se ustanove problemi u ekonomskim odnosima Srbije i Kosova i predlože rešenja koja mogu dovesti do njihovog unapređivanja na obostranu korist.

Organizator događaja je Evropski pokret u Srbiji, u saradnji sa Institutom za filozofiju I društvenu teoriju (IFDT) iz Beograda i Institutom za socijalne politike “Musine Kokalari” iz Prištine. Povod za debatu je izveštaj “Unapređenje ekonomskih odnosa između Kosova i Srbije” koji je nastao u okviru projekta Implementacija člana VI Sporazuma o putu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije, koji su realizovala dva instituta i Peaceful Change Initiative – PCI, uz podrąku UK Aid, kao deo inicijative “Jačanje lokalnih glasova za pravičan razvoj”.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *