Obrazovanje tekstilnih radnika i poboljšanje vidljivosti kompanija – budućnost razvoja tekstilne industrije

Na sednici Sekcije za tekstilnu industriju i Grupacije proizvođača dečije odeće i obuće Privredne komore Srbije, u okviru diskusije o edukaciji i obrazovanju tekstilnih radnika, predstavnici Unije poslodavaca Srbije su naglasili neophodnost reforme obrazovnog sistema u Srbiji.

Istaknuto je da se kroz svoj rad na izmenama obrazovnog sistema Unija, između ostalog, zalaže za

  • maksimalno rasterećenje poslodavaca u vezi sa organizovanjem učenja kroz rad i radnih praksi u njihovim kompanijama;
  • fleksibilnije obrazovne programe;
  • veće učešće praktičnog rada;
  • oslobodjenje od finansijskih troškova poslodavaca uključenih u ove procese.

U diskusiji o poboljšanju vidljivosti tekstilnih kompanija u regionu,  predsednik Sekcije Miroslav Pavlović je izneo predloge za zajedničku saradnju i nastup tekstilaca na tržistu, kao inicijativu za održivost domaćih brendova.

Susret je bio i sjajna prilika da se čuju konkretni predlozi poslodavaca u vezi sa unapredjenjem privrednog ambijenta, ali i prepreke sa kojima se oni suočavaju.

Predstavnici naše organizacije su istakli inicijative i rezultate Unije u rasterećenju od administrativnih procedura, reviziji fiskalnih i parafiskalnih nameta, smanjenja poreza i doprinosa na zarade, kao puta za povećanje investicija.

Posle diskusije na ovu temu, usledilo je predstavljanje Programa podrške malim preduzećima za nabavku opreme i Programa podrške razvoja konkurentnosti Razvojne agencije Srbije, koji su veoma značajni za naše privrednike.

Na sajtu Unije poslodavaca Srbije možete pronaći sve aktuelne javne pozive i konkuse za subvencije i projekte na sledećem linku.

Sastanak je održan u Regionalnoj privrednoj komori nišavskog, pirotskog i topličkog upravnog okruga u Nišu, i bio je dobra prilika da se predstavnici Unije, kroz iznošenje naših najznačajnijih inicijativa i rezultata, predstave privredicima iz ovog dela Srbije i da ih pozovu na aktivnije angažovanje u kreiranju kvalitetnije budućnosti privrede i društva.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *