Objavljen poziv za IPARD podsticajna sredstva


Uprava za agrarna plaćanja Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede raspisala je prvi javni poziv za podnošenje zahteva za odobravanje projekta za IPARD podsticajna za diverzifikaciju poljoprivrednih gazdinstava i razvoj poslovanja.

Predmet ovog poziva su investicije i prihvatljivi troškovi u ruralni turizam, dati u Listi prihvatljivih investicija i troškova za Prvi Javni poziv za Meru 7, koja je njegov sastavni deo.
Rok za podnošenje zahteva je od 1. jula do 1. oktobra 2020. godine, a poziv je namenjen poljoprivrednicima, preduzetnicima i mikro i malim preduzećima.

Podnosilac zahteva po ovom Javnom pozivu može podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više investicija iz Liste prihvatljivih investicija.
Opredeljenja sredstva za ovaj javni poziv iznose 2.352.150.000,00 dinara. IPARD podsticaji utvrđuju se u procentualnom iznosu do 65% vrednosti prihvatljivih troškova investicije, umanjenom za iznos poreza na dodatu vrednost. Korisnik IPARD podsticaja može da ostvari pravo na IPARD podsticaje u iznosu od najmanje 5.000 evra, a najviše 300.000 evra po zahtevu, bez obzira na ukupnu vrednost investicije.

Ceo javni poziv i informacije vezi raspisanog Javnog poziva možete preuzeti i ovde

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *