Potrebno dodatno informisanje o zapošljavanju osoba sa invaliditetom

Poslodavci u Srbiji podržavaju zapošljavanje osoba sa invaliditetom i smatraju vrlo važnim da ovim ljudima pružimo podršku, izvučemo ih iz života u četiri zida i ojačamo ih u psihološkom i socijalnom smislu, izjavio je direkor Unije poslodavaca Srbije Srđan Drobnjaković, gostujući na konferenciji za medije koju je organizovalo Udruženje pacijenata obolelih od reumatskih bolesti Republike Srbije (ORS).

Na konferenciji su osim direktora Unije govorili i ministarska za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, predsednica Udruženja reumatologa prof. dr Mirjana Šefik Bukilica, predstavnik Nacionalne službe za zapošljavanje Srđan Andrijanić i predsednica ORS prim. dr Mirjana Lapčević.

Prema rečima direktora Drobnjakovića, potreban je sinergijski napor da se preduzetnici dodatno informišu o mogućnostima i benefitima koje donosi zapošljavanje osoba sa invaliditetom, posebno što je istraživanje u našim preduzećima pokazalo da su u ogromnoj većini osobe sa invaliditetom marljivi i dobri radnici.

„Reumatske bolesti mogu da utiču na radnu sposobnost, ali to ne znači da osobe koje boluju od njih ne mogu da rade. Posao za osobe koje pate od reumatskih bolesti nisu za njih samo osnov  za materijalnu, već predstavlja i snažnu psihološku potporu u borbi za zdravlje“, navodi se u saopštenju Udruženja obolelih od reumatskih bolesti. „Uprkos različitim težinama oboljenja većina obolelih je i dalje radno sposobna uz minimalna ograničenja. Od važnosti je da i pacijenti i poslodavci budu svesni te činjenice, jer zapošljavanje pacijenata sa reumatskim bolestima može biti obostrano korisno. Rad pomaže osobama s reumatskim bolestima i pojednostavljuje svakodnevnu borbu s bolešću, a poslodavci dobijaju kvalitetne saradnike uz dodatne državne beneficije zapošljavanjem obolelih koji imaju kategorizaciju invalidnosti.“

Izveštaj o EULAR-ovom projektu “Ne odlaži – Vreme je za posao” možete pročitati ovde.

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *