Za bolji poslovni ambijent u Srbiji – 14. sednica Predsedništva UPS

Jačanje sektora, povećanje broja članova, intenzivnija saradnja sa socijalnim partnerima i sa međunarodnim organizacijama, a sve u cilju stvaranja boljeg poslovnog ambijenta u Republici Srbiji – stoji u Planu rada za naredni period kojeg je izneo predsednik Miloš Nenezić na današnjoj 14. sednici Predsedništva Unije poslodavaca Srbije (UPS). Članovi Predsedništva Unije danas su izglasali poverenje Milošu Neneziću i izabrali ga ponovo za predsednika u narednom četvorogodišnjem mandatu.

Na 14. sednici Predsedništva Unije poslodavaca Srbije podneti su izveštaji o aktivnostima u protekla tri meseca: Izveštaji o radu Izvršnog odbora, Sektora za članstvo, o međunarodnim aktivnostima i saradnji, komunikaciji s javnošću i aktivnostima Stručne službe UPS.

Miloš Nenezić, predsednik i Srđan Drobnjaković, direktor Unije poslodavaca Srbije

U Izveštaju o radu Unije poslodavaca Srbije u vreme trogodišnjeg mandata predsednika Nenezića zabeleženo je, između ostalog, da su u tom periodu značajno unapređeni organizacija rada, nivo i kvalitet aktivnosti Unije, bitno je podignut ugled i pozicija Organizacije. To je doprinelo unapređenju odnosa sa Vladom Republike Srbije i sindikatima. Takođe, u okviru međunarodne saradnje ostvareni su dodatni pomaci, među kojima su najznačajniji unapređenje statusa Unije od statusa posmatrača u status pridruženog člana u krovnoj organizaciji poslodavaca na evropskom nivou BusinessEurope, te izbor Miloša Nenezića za člana Izvršnog odbora za Evropu Međunarodne asocijacije ekonomskih i socijalnih saveta i srodnih organizacija AICESIS.

Sledeći strateške ciljeve Unije – jačanje unutrašnje organizacije UPS, kao i jačanje konkurentnosti, privredni rast i rast zaposlenosti u Republici Srbiji i Plan rada koji je predsednik Nenezić prilikom svečane inauguracije na Skupštini izneo, aktivnosti Unije u ovom periodu su bile usmerene, između ostalog, na unapređenje poslovnog okruženja i ekonomskog razvoja Srbije, kroz razvoj socijalnog dijaloga na svim nivoima i kreiranje regulatornog okvira u cilju smanjenja sive ekonomije i poreskog opterećenja, izgradnje profesionalne i moderne javne uprave, digitalizacije, smanjenja nepotrebnih adminstrativnih procedura, podsticanja zapošljavanja i izgradnje obrazovnog sistema spram potreba privrede.

Članovi predsedništva Unije poslodavaca Srbije

Sve ovo je doprinelo povećanju broja članova, tako da Unija danas predstavlja pobednički tim i lidersku organizaciju poslodavaca na teritoriji Republike Srbije uz Privrednu komoru Srbije.

Takođe, Unija je dodatno podigla svoj ugled i u toku vanrednog stanja uvedenog u cilju sprečavanja širenja epidemije COVID-19, pružajući stručnu savetodavnu pomoć poslodavcima i zalažući se za donošenje mera usmerenih na obezbeđenje podrške preduzećima pogođenih krizom, kao i očuvanje zaposlenosti.

Tim Stručne službe Unije poslodavaca Srbije: Srđan Drobnjaković, direktor, Ljiljana Pavlović, rukovodilac sektora za članstvo, Jelena Budimčević, pravna savetnica, Svetlana Budimčević, rukovodilac pravnog sektora, Jelena Jevtović, pravna savetnica i šefica za odnose s javnošću, Gordan Žakula, savetnik u sektoru za međunarodnu saradnju, Božana Knežević, poslovna sekretarka, Filip Malešević, menadžer za članstvo (na slici nedostaje Dejana Kuzmić, direktorka za međunarodnu saradnju; opravdano odstutna).

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *