Ugostiteljima dozvoljen rad i u zatvorenom prostoru

I pored insistiranja medicinskog kriznog štaba da se odluka o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata odloži, naše inicijative su ipak urodile plodom.  Epidemiolog dr Predrag Kon izjavio je jutros da je medicinski deo Kriznog štaba tražio da se odluka o potpunom otvaranju ugostiteljskih objekata odloži za posle 15. maja, ali je dodao da je „činjenica da su ekonomski pritisak i potreba jako veliki“ i da se o tome mora razmišljati.

Od danas ugostiteljski objekati mogu da rade i u zatvorenom prostoru uz poštovanje svih epidemioloških mera tj. da maksimalna popunjenost prostora bude do 50 odsto, da razdaljina između gostiju bude od metar i po do dva, i da ne bude muzike, ni žive, ni sa razglasa. Krizni štab je najavio i rigoroznu kontrolu poštovanja svih navedenih mera kao i primenu mera kažnjavanja.

Ugostiteljski objekti će raditi do 22 časa, a što se tiče okupljanja, i dalje će biti dozvoljeno okupljanje do pet ljudi na jednom mestu, uz poštovanja razdaljine, nošenje maski i neophodnu dezinfekciju.

NAREDBA O RADNOM VREMENU I PROSTORNIM OGRANIČENJIMA ZA VREME NEPOVOLJNE EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE TOKOM TRAJANJA ZARAZNE BOLESTI COVID-19

Unija poslodavaca Srbije će nastaviti dalje aktivnosti na ispunjenju i ostalih zahteva kako bismo pomogli brži oporavak sektora turizma i ugostiteljstva.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *