“Sedela sam za mašinom, šila sam”- Poziv za besplatnu obuku šivenje, modelovanje i konstrukcija odeće

Unija poslodavaca Srbije, uz podršku Sekretarijata za privredu Grada Beograda, u perodu maj – oktobar 2023. godine, sprovodi projekat „Sedela sam za mašinom, šila sam“.

Cilj nam je, da kroz naše aktivnosti, promovišemo preduzetničko učenje i obezbedimo obuku u oblasti šivenja, modelovanja i konstrukcije odeće za nezaposlena i druga lica sa teritorije Grada Beograda.

Poziv je namenjen svima koji žele da se prekvalifikuju, dokvalifikuju i tako sebi obezbede sigurniju karijeru bilo kao zaposlena lica, bilo kao preduzetnici. Na ovaj način obezbeđuje se budućnost tekstilne industrije i koncepta pravedne tranzicije.

Edukacija za polaznike obuke, uz primenu tradicionalnih načina učenja kroz rad i primenom savremenih tehnologija, će se sastojati iz:

  • Kursa šivenja i krojenja – u periodu maj – jun 2023. godine, u trajanju od 3,5 časa 10 radnih dana;
  • Edukacije o osnovama preduzetništva, pravnog i ekonomskog aspekta preduzetništva i izrade biznis plana– trajanje 4 časa, 2 radna dana;
  • Predavanja na temu održivosti tekstilne industrije, osnova dizajna, matrijala, rada na industrijskim mašinama i održivosti (budućnosti) tekstilne industrije – trajanje 4 sata, 1 radni dan.

Pozivamo sva zainteresovana lica da se prijave na besplatnu obuku, čiji je početak planiran za 23. maj 2023.

Kontakt osoba iz Unije poslodavaca Srbije je Svetlana Budimčević, s.budimcevic@poslodavci.rs

Broj mesta je ograničen.

Reforma obrazovanja i usklađivanje školstva sa potrebama privrede, kao i bolji uslovi za poslovanje i otvaranje novih (kvalitetnih) radnih mesta su visoko među prioritetima Unije poslodavaca Srbije. Promocija društveno odgovornog preduzetništva kao prihvatljivog načina ekonomskog aktivizma podrazumeva i učenje kao celoživotnu aktivnost, a oslanja se kako na formalnu, tako i na neformalnu edukaciju kao polaznu osnovu za neprekidan rast i razvoj.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *