Osnovan Sektor marketinga, odnosa s javnošću i medija Unije poslodavaca Srbije

Unija poslodavaca Srbije (UPS) osnovala je 10. aprila 2020. godine u Beogradu Sektor marketinga,  odnosa s javnošću i medija, koga čine poslodavci iz ovih oblasti delovanja. Njegovim uspostavljanjem realizovana je inicijativa Predsedništva i Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije za formiranjem tela koje će se strateški baviti pitanjima od interesa za poslodavce u oblasti marketinga, PR-a i medija, imajući u vidu da ove industrije u Republici Srbiji predstavljaju značajne poslodavce po broju zaposlenih ali koje istovremeno značajno doprinose razvoju, rastu i produktivnosti svih industrija kojima pružaju svoje usluge, te na taj način u značajnom stepenu učestvuju u ukupnom BDP-u na godišnjem niovu. 

Na sastanku, kojim je predsedavao Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije, izabrano je predsedništvo Sektora u sledećem sastavu:

  • Nebojša Babić (Orange Studio), predsednik
  • Gordana Bekčić Pješčić (GBP Consulting), zamenica predsednika 
  • Sanja Veličković (Extomedia), članica
  • Vladimir Tepavac  (Babbler Media Marketing), član
  • Đorđe Lašić (Unibrand), član

Inicijalni sastanak održan je preko onlajn servisa, a u skladu sa preporukama Vlade Republike Srbije, u cilju zaštite javnog zdravlja u periodu vanrednog stanja zbog pandemije virusa COVID-19.  Na sastanku je definisan okvirni program rada Sektora, sa akcentom na rad u vanrednom stanju, koje, uz turizam i ugostiteljstvo i transportne usluge podjednako otežavajuće deluje i na industriju  marketinga i komunikacija.

Iako je u poslednjem kvartalu 2019. godine – prema saopštenju Republičkog zavoda za statistiku informaciono–komunikacioni sektor beležio rast prihoda od 8%, poslodavci iz ove oblasti u narednom periodu očekuju stagnaciju i pad usled aktuelne krize izazvane pandemijom.

Unija poslodavaca Srbije će se uskoro obratiti javnosti sa detaljnijim informacijama o ovoj i drugim relevantnim temama značajnim za poslodavce u oblasti marketinga, PR-a i medija.

Unija poslodavaca Srbije (UPS) je već 25 godina reprezentativna organizacija poslodavaca u Srbiji, koja kroz svoje učešće u Socijalno-ekonomskom savetu, radne grupe ministarstava Republike Srbije, upravne i nadzorne odbore zastupa interese poslodavaca svih delatnosti, bez obzira na tip organizovanja, oblik rada i broj zaposlenih. Sektorsko organizovanje u okviru UPS ima veliki značaj, jer pruža mogućnost uvida u specifične probleme i izazove u poslovanju privrednih subjekata u okviru jedne delatnosti. Značaj ovog i ovakvog organizovanja u okviru UPS, posebno je značajan danas, u vanrednim uslovima života i rada i u našoj zemlji i u našem okruženju i šire – globalno. 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *