Održana 16. sednica Predsedništva Unije poslodavaca Srbije

Smanjenje birokratskih procedura , aktivno učešče u radu radnih grupa za donošenje zakona u cilju stvaranja boljeg poslovnog ambijenta, intenzivna saradnja sa socijalnim partnerima, razvoj lokalnih kancelarija, povećanje broja članova i nastavak formiranja lokalnih socijalno ekonomskih saveta su zaključci 16. sednice Predsedništva Unije poslodavaca Srbije.

Na sednici održanoj 27. aprila 2021. godine, podnet je izveštaj o aktivnostima u protekla četiri meseca, u kom periodu su poneti brojni predlozi liste mera koje su nužne kako bi se minimizirao štetni uticaj krize na poslovanje firmi.

Aktivnosti Unije u ovom periodu su bile usmerene, između ostalog i na unapređenje poslovnog okruženja i ekonomskog razvoja Srbije, kroz razvoj socijalnog dijaloga na svim nivoima i kreiranje regulatornog okvira u cilju smanjenja sive ekonomije i poreskog opterećenja, izgradnje profesionalne i moderne javne uprave, digitalizacije, smanjenja nepotrebnih adminstrativnih procedura, podsticanja zapošljavanja i izgradnje obrazovnog sistema spram potreba privrede.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *