“New normal” – šta nam se dešava i kako da gradimo humanije društvo za sve nas?

U organizaciji Međunarodne organizacije poslodavacaInternational Organisation of Employers (IOE) i podršku Međunarodne organizacije radaInternational Labour Organization (ILO) 20. maja 2020. održana je međunarodna digitalna konferencija na temu kako poslodavci, privatni sektor i njihova udruženja, u saradnji sa Ujedinjenim nacijama, mogu kvalitetnije sarađivati na implemetaciji Agenda 2030 i prevazilaženju krize izazvane virusom COVID19.

Društveno odgovorna preduzeća godinama unazad preuzimaju sve značajniju društvenu ulogu, koja prevazilazi ustaljene okvire poslovanja. poslovnih rezultata i uspeha. Uspešnost kompanija danas se meri i brigom o zaposlenima, aktivnostima na polju zaštite životne sredine, unapređenja lokalnog okruženja i celovitim doprinosom zajednici, koje veoma često realizuju u saradnji sa organizacijama civilnog društva.

Kako tu saradnju unaprediti, intenzivirati i usmeriti na efikasnije ostvarenje ciljeva Agenda 2030 – bila je osnovna tema ove konferencije, u kojoj su učestvovali UN stalni koordinatori i predstavnici nacionalnih organizacija poslodavaca.

Čini se da je privatni sektor nadrastao svoju nekadašnju ulogu: doprinos zajednici – i da je spreman da aktivno učestvuje u kreiranju politika i legislative u cilju bržeg napretka društva, iskorenjivanja siromaštva, zaštite životne sredine i drugih ciljeva definisanih Agendom 2030.

Beograd i Srbiju na ovoj konferenciji predstavljale su Francoise Jacob, United Nations – Serbia stalna koordinatorka i Nataša Pavlović – Bujas, kao predstavnica Unije poslodavaca Srbije.

How can employer and business organisations and their company members enhance collaboration with the United Nations to address COVID19 and contribute to the wider implementation of the Agenda 2030?

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *