Mediji o Paketu mera 5+3 za revitalizaciju privrede Srbije

mediji - Unija poslodavaca Srbije - 200726

Čak 23 medija prošle nedelje je izveštavalo o Paketu 5+3 za revitalizaciju privrede Srbije kojeg je Unija poslodavaca Srbije (UPS) uputila premijerki Vlade RS Ani Brnabić i ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranu Đorđeviću.

Posebnu pažnju ovoj aktivnosti UPS posvetili su i specijalizovani portali za privredu i finansije – Biznis.rs, Biznis i finansije, Blic biznis, Biz life, Industrija, Magazin Biznis, kao i stručni časopis za hotelijerstvo i turizam Turistički svet.

O paketu Unije poslodavaca 5+3 izvestili su i Tanjug, Danas, Dnevnik, B92, Novi magazin, E-kapija, Krstarica, Svetionik.com, Boom 93. Značajnu pažnju ovoj temi dali su i Večernje novosti, Politika, N1, nova.rs, i Aktuelno.

Na društvenim mrežama Unije vest o Paketu 5+3 posećena je i deljena više od većine drugih, naročito na facebook stranici UPS.


Iako privrednici pozdravljaju nove mere Vlade, ističući da će imati pozitivan efekat, navode da se pomoć privredi možda mogla racionalnije upotrebiti, o čemu je član predsedništva Unije poslodavaca Srbije Nebojša Atanacković govorio za N1, Danas i Novosti:

“Ono što je moglo biti urađeno drugačije je da pomoć nije trebalo da bude ponuđena svim malim i srednjim preduzećima, već samo onima koja posluju u privrednim granama koje su zaista ugrožene dejstvom pandemije.”

O pozitivnom stavu poslodavaca o najavama Vlade da će da isplati 60% minimalne zarade za zaposlene u svim preduzećima za Telegraf biznis govorio je Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *