Mediji o novom predlogu 5 mera Unije poslodavaca Srbije i PKS

Mediji o Unija poslodavaca Srbije

Povećanje broja obolelih od virusa Covid-19 u Srbiji pokrenulo je mnoga pitanja koja su od značaja za očuvanje privrede i opstanak radnih mesta. O tome da li će novi talas dovesti do masovnih otpuštanja i koji su sektori najugroženiji za Biznis.rs, (preneo N1), i Blic su govorili Srđan Drobnjaković, direktor Unije poslodavaca Srbije i Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora UPS.

Kako u januaru ističe moratorijum na otpuštanje zaposlenih, a imajući u vidu prognoze stručnjaka da je neminovnost da će do otpuštanja zaposlenih doći – Unija poslodavaca Srbije i PKS su uputile Vladi Srbije predlog pet mera za pomoć privredi u uslovima nastavljene krize zbog pandemije Covid-19 i o ovoj temi protekle nedelje je izvestilo čak 23 medija.

O predlogu pet mera i neophodnosti njihovog usvajanja od strane države za BHT1 je govorio Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije, a za RTSLjiljana Pavlović, rukovodilac Sektora za članstvo Unije poslodavaca Srbije.

Posebnu pažnju ovoj aktivnosti UPS posvetili su i specijalizovani portali za privredu i finansije Biznis.rs, Sve o novcu.rs, Biznis & finansije, Kamatica, Blic biznis, Telegraf biznis, i Nova ekonomija.

O predlogu novih mera Unije poslodavaca Srbije izveštavali su i Nova ekonomija, RTV, RTS, Novosti, B92, Dnevnik, E-kapija, 013.info, 24 sedam, Srbija danas, Nira Press, Plodna zemlja, Glas Podrinja i Poslovne vijesti.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *