Mediji o Istraživanju Unije poslodavaca Srbije

mediji o uniji poslodavaca jun 2020

Trideset medija je prošle nedelje izvestilo da je Unija poslodavaca Srbije (UPS) na online konferenciji za medije predstavila svoje istraživanje o uticaju COVID-19 na poslovanje u Srbiji.

Citirani su Zaključci Istraživanja koji su objavljeni u brošuri pod naslovom “Uticaj pandemije COVID-19 na aktivnosti preduzeća u Srbiji”, a najveća pažnja posvećena je informaciji o tome da je pandemija ugrozila najviše mala preduzeća koja imaju do deset zaposlenih i da će njima trebati najviše vremena da se oporave.

Druga informacija kojoj su mediji takođe posvetili naročitu pažnju je podatak iz Istraživanja koji govori koliko su “nastradali” hotelijeri, ugostitelji, turističke agencije… Novinari su mogli i iz prve ruke, od Aleksandra Seničića, direktora YUTA, koji je bio jedan od gostiju UPS na konferenciji za medije, da saznaju da se ove grane privrede još nisu ni počele oporavljati i da, za sada, za njih nema optimističkih procena.

Dve televizije zabeležile su ovim povodom i u veoma gledanim terminima objavile posebne višeminutne priloge – TV Happy i RTS (klik na link vodi ka originalnom prilogu, tekstu).

Specijalizovani mediji za privredu i finansije – Biznis.rs, Sve o novcu, Blic Biznis, SeeBiz, Bankar.rs, ekapija, Kamatica, Capital.ba, Biznis i finansije s naročitom pažnjom izvestili su o tome kako su poslodavci u Srbiji odgovarali u anketi Unije poslodavaca.

I drugi mediji prepoznali su značaj ovog istraživanja – Danas, N1, RTV, B92, Telegraf, Večernje novosti, Nedeljnik i drugi upoznali su svoje čitaoce šptampanih i/ili online izdanja o nalazima ankete koju je Unija poslodavaca Srbije sprovela uz tehničku podršku Međunarodne organizacije rada (MOR) i u partnerstvu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj, čiji su predstavnici gostovali na konferenciji.

I vodeće agencije Tanjug i Beta emitovale su informacije sa ove online konferencije za medije UPS u svojim redovnim servisima za redakcije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *