Doprinos Unije promociji preduzetništva i zapošljavanju

Svesni da je znanje najveći resurs za privredu, i potrebe da školujemo kadar naspram njenih potreba vođeni idejom promocije preduzetništva, krenuli smo u realizaciju Projekta „Sedela sam za mašinom, šila sam“.

Povodom predstavljanja rezulatata Projekta, 18. oktobra, smo okupili polaznice Kursa i sve saradnike koji su doprineli realizaciji aktivnosti, te predstavnike relevantnih institucija i ustanova, kao i partnerskih organizacija sa kojima delimo svoju viziju i vrednosti.

Na ovom događaju je premijerno prikazan i kratak film u kojem su zabeleženi neki detalji sa obuke.

Polaznice Programa Sedela sam za mašinom šila sam

Cilj je bio da, kroz naše aktivnosti, promovišemo preduzetničko učenje i obezbedimo obuku u oblasti šivenja i modelovanja i konstrukcije odeće za nezaposlena lica i druga lica sa teritorije Grada Beograda koja žele da se prekvalifikuju, dokvalifikuju i tako sebi obezbede sigurniju karijeru bilo kao zaposlena lica, bilo kao preduzetnici. Na ovaj način obezbeđujemo budućnost tekstilne industrije i koncept pravedne tranzicije.

Polaznicama Programa i prisutnim saradnicima i saradnicama je prikazan film Preduzetničke priče u kojem su uspešne preduzetnice podelile svoja iskustva zašto su se odlučile za ovaj način poslovanja.

Projekat je sproveden, uz podršku Sekretarijata za privredu Grada Beograda. Obuhvatao je Kurs šivenja i krojenja, edukaciju o osnovama preduzetništva, pravnog i ekonomskog aspekta preduzetništva i izrade biznis plana, predavanja na temu održivosti (budućnosti) tekstilne industrije, osnova dizajna, matrijala, rada na industrijskim mašinama, ali polaznice upoznao i sa aktuelnim modnim tendencijama.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *