Brošura “Jedva sam čekala da počnem”

U okviru podrške poslodavcima u procesu zapošljavanja osoba sa invaliditetom, Unija poslodavaca Srbije je pripremila nov vodič za poslodavce pod nazivom “Jedva sam čekala da počnem”. Brošura je izrađena uz pomoć Međunarodne organizacije rada (MOR), u okviru Partnerstva Ujedinjenih nacija za prava osoba sa invaliditetom (projekat UNPRPD) i u okviru nje se čitaoci mogu upoznati sa pravnim okvirom Srbije, dok četiri ilustrativna slučaja predstavljaju glasove osoba sa invaliditetom i njihovih poslodavaca.

Vodič je prvenstveno namenjen malim i srednjim preduzećima koja su brojna i često najmanje obaveštena o svojim zakonskim obavezama – da ga koriste kao resurs za razumevanje dobre prakse u sprovođenju tih obaveza. Mogao bi biti od koristi i velikim preduzećima, a vodič je takođe namenjen pružanju podrške i nadahnuća osobama sa invaliditetom tokom procesa traženja posla.

Nadamo se da će čitaoci bolje razumeti zakonske zahteve i otići i dalje obezbeđujući dodatu vrednost za svoja preduzeća zapošljavanjem osoba sa invaliditetom. Nadamo se takođe da će ovaj vodič pružiti dovoljno informacija osobama sa invaliditetom dok traže posao. Najvažnije je da želimo da ovaj vodič doprinese inkluzivnom društvu fokusiranjem na sposobnosti osoba sa invaliditetom kao produktivnih članova njihovih lokalnih zajednica.

Unija poslodavaca Srbije želi da se zahvali Međunarodnoj organizaciji rada,Tatjani Mamuli Nikolić, poslodavcima, zaposlenima i pojedincima koji su učestvovali i doprineli ovom vodiču svojim direktnim i indirektnim radom, vremenom, savetima, preporukama i znanjem.

Preuzmite brošuru

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *