Bez dogovora o visini minimalne cene rada

Pregovori o minimalnoj ceni rada minimalac Unija poslodavaca Srbije Mediji o ups

U prethodnoj nedelji 26 medija u 30 objava je prenelo informacije sa poslednjeg sastanka pregovaračkih timova o iznosu minimalne cene rada za 2021. godinu. Sindikati i poslodavci nisu uspeli da približe stavove u pogledu visine minimaca u idućoj godini. Završni razgovori o minimalcu će se voditi 14. septembra na sednici Socijalno-ekonomskog saveta.

Značajnu pažnju ovoj temi su posvetili finansijski portali Srpska ekonomija, Nova ekonomija, Biz.info, Biznis.rs, Blic biznis i Telegraf biznis.

Na svojim portalima Kurir, Politika, Dnevnik.rs, Južne vesti, Srbija danas, In-store, K-013.com, B92, Nira press, Direktno, Nova.rs, RTS.rs, RTV.rs, 021, N1 i Krstarica su izvestili o spremnosti poslodavca na kompromisno rešenje, uz insistiranje da ono mora biti održivo, odnosno da ne sme da ugrozi poslovanje .

RTV1, TV Šabac, RT Kragujevac i TV Pirot su izvestili da dogovor oko visine minimalne cene rada nije postignut, i da su i poslodavci i sindikati ostali pri ranije iznetim stavovima.

U prošlonedeljnom broju NIN je u rubrici Licem u lice objavio autorske tekstove direktora UPS Srđana Drobnjakovića i predsednika UGS Nezavosnost Zorana Stojiljkovića, gde su predstavljeni predlozi dva važna pregovarača.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *