Aktivne inicijative Unije poslodavaca Srbije: Podrška sportu i ekonomskom razvoju

Jedna od glavnih tema na 25. Sednici Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije, bila je posvećenost sektoru sporta. Predsednik Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije, Andreja Brkić, izrazio je želju za jačanjem saradnje sa Fudbalskim savezom i drugim sportskim savezima. Cilj je da se sport prepozna kao značajna ekonomska oblast i pruži podrška njegovom razvoju. Pored toga kao važno je istaknut rad na  Inicijativi Unije poslodavaca Srbije za promociju sporta među decom i mladima. Inicijativa je usvojena od strane Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije. Unija se zalaže za povećanje broja časova fizičkog vaspitanja u školama i uvođenje časova fizičkog vaspitanja u visokoškolske ustanove u Republici Srbiji. Cilj Inicijative je da se ukaže na neophodnost aktivnije promocije i konzumacije sporta među decom i omladinom s obzirom na učestalu pojavu alarmantnih podataka vezanih za fizičko i psihičko zdravlje dece i omladine usped nedostatka odgovarajuće fizičke aktivnosti.

Sport ima ključnu ulogu u svakom društvu, i pored toga što utiče na zdravlje i kvalitet  života, veoma je značajan i doprinosi razvoju ličnosti i sticanju društvenih veština, koje su od velikog značaja za budući razvoj izmešu ostalog i razvoj preduzetničkog duha.

Članovima Izvršnog odbora je podnet izveštaj sa sastanka sa Goranom Vesićem, ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastructure. Na sastanku je naglašena važnost transportnog sektora u razvoju privrede privrede.  Dogovoreno je da sporazum sa Severnom Makedonijom bude deo inicijative Open Balkan. Radi se na unapređenju tranzita i ubrzanju prelaska granica. Takođe, razgovaralo se o potrebama za stručnom radnom snagom i prilagođavanju obuka za vozače.

Na sednici je predstavljena radionica posvećena dizajnu i modeliranju za projekat “Sedela sam za mašinom, šila sam”. Ovaj projekat ima za cilj obučavanje nezaposlenih i smanjenje stope nezaposlenosti kroz edukaciju u oblasti dizajna i mode. Unija poslodavaca Srbije je posvećena pružanju benefita svojim članovima i pozicioniranju kao aktivni akter u privrednom sektoru. Takođe, podstičemo preduzeća da planiraju nasleđivanje kako bi se osigurala njihova kontinuitet i razvoj

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *