27 godina od osnivanja Unije poslodavaca Srbije

Unija poslodavaca Srbije, danas 4. oktobra, obeležava 27 godina rada. Kao poslodavačka organizacija okuplja mala, srednja i velika preduzeća i preduzetnike svih oblika svojine, radi predstavljanja, unapređenja i zaštite njihovih poslovnih interesa. Unija poslodavaca je samostalna, nezavisna i nestranačka organizacija u koju poslodavci dobrovoljno stupaju.

Od svog osnivanja Unija poslodavaca Srbije održava saradnju na međunarodnom planu sa srodnim organizacijama širom sveta i brojnim međunarodnim forumima i telima. Prepoznata i priznata kao relevantna organizacija ima stalnu saradnju sa Međunarodnom organizacijom rada (MOR) – International Labour Organization (ILO), a član je i sledećih međunarodnih organizacija:

Sa ponosom ističemo činjenicu da su se poslodavci ujedinjeni u Uniji nametnuli kao nezaobilazna snaga u identifikaciji ekonomskih i socijalnih prioriteta, artikulisanju akcija i sprovođenju tih akcija u delo. Sve ovo vreme naši uspesi nas guraju da idemo korak ispred vremena, na partnerskim osnovama razvijamo konstruktivan socijalni dijalog kao temelj naše kuće i u nju ugrađujemo vrednosti poput saradnje, razumevanja, otvorenosti, kompromisa.

Sa više od 100 realizovanih projekata iza sebe, uz podršku domaće i međunarodne zajednice, Unija je jedinstveni pokretač reformi. Studije i analize, projekti za jačanje konkurentnosti i originalne inicijative koje smo zajednički kreirali, značajno su doprinele reformama u Srbiji i administrativnom rasterećenju privrede.

I ova godina protekla je u kontinuiranoj borbi za rasterećenje privrede i unapređenje celokupnog poslovnog ambijenta. Iako je proteklih godinu dana bilo u znaku zalaganja za podršku preduzećima, zbog krize koju je izazvala pandemija Covid-19, Unija je ostala dosledna i u zahtevima za trajno poboljšanje poslovne klime. Ova borba će biti nastavljena i u narednom periodu, zahtevima za smanjenje opterećenja privrede, ali i koordiniranom akcijom za promene u obrazovnom sistemu koje će privrednicima omogućiti da dođu do kvalifikovanih i obučenih kadrova.

Unija poslodavaca Srbije će i dalje biti kontinuirani pokretač inicijativa, a naglasak ćemo staviti i na napor da ove inicijative koje dolaze iz privrede budu pretočene u praksu, u zakonske i druge okvire koji određuju uslove poslovanja.

Snagom argumenata idemo putem još ozbiljnijih reformi i u narednih 27 godina, kako bi osnažili nacionalnu privredu, jer:

Jaka privreda je jaka Srbija!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *