Zoran Marković novi predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije

Zoran Marković novi predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije

Na čelu novog rukovodstva Samostalnog sindikata metalaca Srbije je Zoran Marković, koji je obavljao funkciju predsednika Samostalnog sindikata fabrike „Fijat Krajsler automobili Srbija”. Za predsednika izabran je na juče održanom 6. redovnom kongresu SSMS.

Kongres je otvorio Zoran Vujović, dosadašnji predsednik Samostalnog sindikata metalaca Srbije, a prisutnima su se u svečanom delu obratili i predstavnik Unije poslodavaca Srbije Marko Bjeletić i predsednik Saveza samostalnih sindikata Srbije Ljubislav Orbović.

Zoran Marković je medijima izjavio da će se zalagati za jačanje materijalnog položaja metalaca Srbije, kojih je u „realnom sektoru“ u Srbiji zaposleno oko 140.000. U 110 fabrika metalskog sektora Samostalni sindikat je većinski, sa više od 50 odsto članova, dodao je Marković.

Čestitajući izbor novog rukovodstva SSMS, predstavnik Unije poslodavaca Srbije Marko Bjeletić, član Izvršnog odbora UPS i potpredsednik Sektora metalne, elektro industrije, rudnika metala i metalurgije, zahvalio se na saradnji dosadašnjem i poželeo sreću u radu novom rukovodstvu ovog socijalnog partnera.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *