XVIII Godišnja Skupština Poslovnog udruženja ’’Međunarodni transport”

Poslovno udruženje ’’Međunarodni transport’’, član Unije poslodavaca Srbije, održalo je danas  XVIII Godišnju Skupštinu,  koju je, kao i do sada, tradicionalno pratila manifestacija TRUCK BUSINESS FAIR – TBF18.

Decembar je mesec koji je rezervisan za drumski saobraćaj, a manifestacija  TBF18, okupila je više stotina zainteresovanih firmi, čija delatnost je direktro ili indirektno povezana za delatnost obavljanja drumskog transporta.

Sajmu komercijalnih partnera i Skupštini ovog udruženja, prisustvovali su  predstavnici preduzeća – članovi udruženja, predstavnici preduzeća iz regiona, predstavnici unutrašnjeg drumskog prevoza, prevoza putnika, predstavnici Unije poslodavaca Srbije.

Zainteresovani su mogli da ostvare direktan kontakt sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Uprave saobraćajne policije, Uprave carina i Agencije za bezbednost saobraćaja

U Radnom delu o novinama u oblasti prevoza, govorilo se o politici akciznog oporezivanja motornih goriva, novinama koje donose izmene i dopune Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima. Šta donosi početak licenciranja profesionalnih vozača u Republici Srbiji, ko zastupa prevoznike u pravnim procesima na međunarodnom nivou i kakav je početak digitalizacije poslovanja u drumskom transport.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *