Vidovdanska nagrada Kruševca uručena Milošu Neneziću

Vidovdanska nagrada, kao najviše priznanje koje Grad Kruševac dodeljuje povodom Vidovdana, za izuzetne rezultate u radu i stvaralaštvu dodeljena je Milošu Neneziću, predsedniku Unije poslodavaca Srbije i direktoru Trayal korporacije.

Kao istaknuti privrednik i nosilac odgovornih funkcija u Kruševcu, Miloš Nenezić je nagrađen za izuzetne rezultate ostvarene u privredi, sportu i doprinosu u razvoju grada.

“Biti prepoznat a posebno priznat u svom gradu je najteže. Nagradu ne dobija uvek najzaslužniji, a i kada je to slučaj u njoj bude sadržan napor mnogih. Puno predanog rada je na putu uspeha, puno briga, odricanja, napora, znoja , molbi, besanih noći što se obično ne vidi kada se gleda sa strane, a kada se do uspeha dodje sve to nekako bude zaboravljeno ili bar potisnuto a javno priznanje, pohvala, nagrada, bude kruna napora. Svaka nagrada je priznanje za ostvaren rezultat i podstrek za ubuduće.” istakao je Miloš Nenezić.

Miloš Nenezić je dugogodišnji privrednik sa sjajnim rezultatima poslovanja i pravi primer kako se unapređuje poslovni ambijent. Angažovanjem u Uniji poslodavaca, čiji je predsednik, potom u Privrednoj komori gde je predsednik Skupštine, i kao stalni član Socijalno – ekonomskog saveta Republike Srbije, je doprineo popravljanju privrednog ambijenta u Srbiji.

Trayal korporaciju, čiji je generalni direktor, dva puta je “reanimirao” i revitalizovao, sprečivši oba puta njen stečaj. Danas je Trayal najveći kolektiv u Rasinskom okrugu sa 1.275 radnika, četiri fabrike, tradicijom od 133 godine. Preduzeće je u martu ove godine podelilo 153 nova rešenja za radni odnos, prvi put posle 30 godina kompanija nema  nikakvih hipoteka, ručnih zaloga, kredita niti zaostalih dugovanja, a prethodna poslovna godina je završena istorijskim rezultatom prodaje od više od 50 miliona evra.

Nenezić se, takođe, angažovao na promenama u obrazovnom sistemu kao jedan od prvih zagovornika dualnog obrazovanja i kreiranja obrazovnih profila u skladu sa potrebama privrede. Nije izostao ni doprinos u sportu te je on kao predsednik FK Napredak doprineo podizanju renomea kluba, dok se  FK “Trayal” stabilizovao u Prvoj ligi, a Karate klub Kruševac osvaja brojne medelje na evropskom i svetskom nivou.

 

 

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *