Važnost kritičke pismenosti dece i mladih

12. i 13. decembra u Uniji poslodavaca Srbije će se organizovati konferencija “Kritička medijska pismenost u eri lažnih vesti “ koja za cilj ima promociju medijske pismenosti kako bi se omogućilo razumevanje i kritičko analiziranje sadržaja koje nude tradicionalni i digitalni mediji.

Akcenat ovih dešavanja je na deci i na njihovom pravu na sigurno i podsticajno medijsko i digitalno okruženje tako da će njeni učesnici biti učenici srednjih škola.

Konferenciju će voditi prof. dr Dobrinka Kuzmanović, Fakultet za medije i komunikacije u Beogradu ” u sklopu panel diskusije  “Važnost kritičke pismenosti kod dece i mladih“, prof. dr Galjina Ognjanov, Ekonomski fakultet u Beogradu u sklopu panela “Lažne vesti – Zamka za nedovoljno medijski pismene”, Vladimir Đorđević, ispred Videoneta i konsultant u oblasti projekata javnog informisanja kao i Biljana Pekušić, novinar i producent,dopisnik javnog servisa Bosne i Hercegovine, bivši urednik dnevnika 3 Radio televizije Srbije i vesti Studio B u sklopu panela “Razvoj kritičke medijske pismenosti na svim nivoima obrazovanja”.

Ovu Konferenciju je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *