Usvojena Uredba za podršku malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima

Vlada Republike Srbije je na jučerašnjoj sednici usvojila Uredbu o utvrđivanju Investicionog programa „Oporavak i razvoj“ sa ciljem podsticanja privrednog razvoja i oporavaka privrednih subjekata u otežanim uslovima tokom pandemije izazvane virusom SARS-CoV-2.

Program „Oporavak i razvoj“ Ministarstvo privrede u saradnji sa Fondom za razvoj Republike Srbije.

Osnovni ciljevi programa su očuvanje zaposlenosti, podsticanje privrednog razvoja na principima održivog razvoja i unapređenje konkurentnosti kroz ulaganja u digitalizaciju i primenu novih tehnologija.

Pravo da konkurišu za korišćenje sredstava po programu imaju privredni subjekti imaju manje od 250 zaposlenih sa punim radnim vremenom kao i privredni subjekti srednje tržišne kapitalizacije (“Mid Cap”), definisani kao preduzeća sa minimalno 250 zaposlenih, a manje od 3.000 zaposlenih, takođe sa punim radnim vremenom, koji su u privatnom ili zadružnom vlasništvu i koji su registrovani u Agenciji za privredne registre i drugim odgovarajućim registrima.

Sredstva za realizaciju programa obezbeđena su iz kreditne linije Evropske investicione banke i iz sredstava Fonda za razvoj Republike Srbije.

Prijem zahteva se vrši dok se sredstva iz programa ne utroše, a najkasnije do 30. juna 2022. godine.

Više informacija o samom programu  i načinu realizacije možete pronaći na internet stranici Fonda za razvoj i Ministarstva privrede

Uredbu i Investicioni program možete pogledati ovde

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *