Uspešno održana radionica na temu uključivanja zaposlenih u procese restrukturiranja u kompanijama

Unija poslodavaca Srbije, u saradnji sa Savezom samostalnih sindikata Srbije (SSSS), u okviru Projekta ,,Uključivanje: promovisanje učešća radnika u donošenju odluka tokom procesa restrukturiranja preduzeća”, održala je radionicu na kojoj su dati odgovori na pitanja koja se tiču promena unutra kompaniie.

Predstavnici Unije poslodavaca Srbije informisali su prisutne o važećim zakonskim procedurama koje moraju biti primenjene, kako bi se na odgovarajući način zaposleni zaštitili i uključili u takve postupke. Učesnici radionice su podelili iskustva dobrih i uspešnih praksi uključivanja predstavnika zaposlenih u procesima reorganizacija u preduzećima. Predstavnici sindikata govorili su o rešavanju izazova u participaciji radnika usled promena u svetu rada i pronalaženju rešenja za posledice procesa restrukturiranja, kao i o efikasnim mehanizmima informisanja i konsultovanja između poslodavaca i zaposlenih.

Neopodno je raditi na podizanju svesti i predstavnika poslodavaca i zaposlenih o uključivanju zaposlenih u procese restrukturiranja, naročito imajući u vidu poremećaje u poslovanju, izazvane trenutnim aktulnim krizama, gde se kao posledica mogu očekivati različite reorganizacije u kompanijama.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *