Uručena priznanja “Kapetan Miša Anastasijević” za Grad Beograd

Uspešni privrednici i kompanije, lekari, naučni radnici, društveni delatnici i profesori sa područja koje pokriva PK Beograd, nagrađeni su, 22. juna 2021. godine, u Rektoratu BG Univerziteta, priznanjem “Kapetan Miša Anastasijević”.

Nagrade su uručili predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić, bivši rektor Univerziteta u Novom Sadu i predsednik žirija Radovan Pejanović, bivši rektor Univerziteta u Beogradu i član žirija Branko Kovačević i zamenik pokrajinskog sekretara za privredu i turizam Palimir Tot.

Priznanje koje nosi ime dunavskog Kapetana Miše Anastasijevića, velikog srpskog privrednika i dobrotvora iz 19. veka, se u okviru projekta “Put ka vrhu” dodeljuje jednom godišnje za ostvarene rezultate u izgradnji i jačanju prosperiteta Grada Beograda i Republike Srbije. Ova nagrada se dodeljuje pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca Srbije, u saradnji sa Univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu.

U kategoriji najbolji transport i usluge u regionu nagrada je uručena generalnom direktoru „Srbija Kargo“ Dušanu Gariboviću, za strategiju razvoja u oblasti vodoprivrede genaralnom direktoru JVP „Srbijavode“ Goranu Puzoviću, a za najbolje gradsko javno preduzeće direktoru JKP „Gradska čistoća“ Marku Popadiću.

Nagrada za životno delo uručena je predsednici Akademije medicinskih nauka Srpskog lekarskog društva Ljubici Đukanović, za visok kvalitet visokoškolskog obrazovanja nagrađena je dekan Fakulteta za evropski biznis i marketing Leposava Zečević, a za stručnost i afirmaciju naučnoistraživačkog rada u oblasti energetike nagrađen je generalni sekretar Srpskog komiteta Svetskog saveta za energetiku Miodrag Mesarović.

Za promociju naučnoistraživačkog rada i visoke međunarodne standarde nagrađena je Snežana Pajović iz Instituta za nukelarne nauke „Vinča“, a za poslovnu viziju i doprinos razvoju Beograda i Srbije u oblasti elektroenergetike nagrađen je direktor Elektrotehničkog instituta „Nikola Tesla“ a.d. Dragan Kovačević.

Mariji Zdravković, direktorki KBC “Bežanijska kosa” nagrada je uručena za izuzetan doprinos u borbi protiv pandemije Covid- 19, a Milovanu Bojiću, direktoru Instituta “Dedinje”, za stručnost i profesionalizam u radu i promociju medicinske nauke.

Za očuvanje i negovanje imena i dela Mihajla Pupina nagrada je uručena predsedniku Fondacije „Mladen Selak“ u Beogradu Milanu Božiću.

Nagrada je uručena i generalnom direktoru Iritel ad Beograd Draganu Kovačeviću kao lideru održivog razvoja, a u kategoriji najbolji poslovni partner u regionu regionalnom direktoru Azvirta – Ogranak Beograd Ahmetu Muratu Turkoglu.

Za negovanje muzičke kulture priznanje je uručeno gitaristi i kompozitoru Nemanji Bogunoviću.

Za humanost i medijsku promociju transplantacije i donorstva nagrada je uručena novinarki „Politike“ Danijeli Davidov Kesar, a za razvoj angažovanog i kvalitetnog informisanja nagrada je dodeljena vlasniku i direktoru RTV BN Bijeljina Vladimiru Trišiću, uručena ekipi te televizije. Ista nagrada uručena je i glavnom i odgovornom uredniku portala „Autosrbija.club“ Petru Živkoviću.

Za lepotu pisane reči nagrađen je književnik i kulturni stvaralac iz Obrenovca Miladin Tošić.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *