Unija poslodavaca Srbije najkomunikativnija privredna organizacija u 2020. godini

Na osnovu istraživanja “Novinar – Vaš prijatelj” koje je sprovela PR agencija “Pragma”, Unija poslodavaca Srbije je u kategoriji neprofitnih privrednih organizacija prepoznata kao organizacija koja je u 2020. godini, najbolje komunicirala sa medijima.

Agencija za odnose s javnošću, marketing, konsalting i istraživanje “Pragma”, na kraju svake kalendarske godine, realizuje istraživanje stavova novinara srpskih glasila o kvalitetu odnosa s medijima i odnosa s novinarima privrednih i neprivrednih organizacija i javnih ličnosti u Srbiji. Ovogodišnje istraživanje je bilo devetnaesto po redu, i sprovedeno je u decembru 2020. i januaru 2021. godine.

“Žiri sedme sile”, sastavljen od 200 novinara srpskih medija, analizira kvalitet odnosa s medijima organizacija i javnih ličnosti u više kategorija: društvene privredne organizacije, privatne kompanije, ustanove kulture, sportske organizacije, humanitarne i druge nevladine organizacije, državne institucije, političke organizacije, najbolje press konferencije, najbolji press materijali.

Pored Unije poslodavaca Srbije, u kategoriji neprofitnih privrednih organizacija su i Klinički centar Vojvodine, Klinika za infektivne i tropske bolesti u Beogradu i KBC Bežanijska kosa. Što se tiče profitnih organizacija na prvom mestu što se komunikacije tiče je Naftna industrija Srbije.

Aleksandar Vučić, Siniša Mali, dr Predrag Kon, dr Darija Kisić Tepavčević, Ivanka Popović (rektorka BU) i Novak Đoković – bili su najkomunikativniji državni i politički funkcioneri, i javne ličnosti u Srbiji tokom 2020. godine.

Među javnim ličnostima koje su tokom 2020. godine – prema mišljenju novinara najrelevantnijih srpskih medija – na kvalitetan način promenile svoj imidž u odnosu na prethodni period, izdvojili su se Siniša Mali, dr Darija Kisić Tepavčević i dr Predrag Kon, dok su najkvalitetniji nastup na društvenim mrežama imali Novak Đoković, Aleksandar Vučić i Marinika Tepić.

Među državnim i političkim institucijama i organizacijama najbolje odnose s medijima imali su: Vlada Srbije, Ministarstvo zdravlja, Ministarstvo finansija, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Vojska Srbije, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije.

Od gradskih javnih institucija i preduzeća, najbolje ocene novinara dobili su: Grad Beograd, Policijska uprava Beograd, Skupština grada Novog Sada, Policijska uprava Novi Sad i Novosadski sajam.

Organizovani ili spontani javni događaji koji su, prema oceni novinara, obeležili prošlu godinu u Srbiji su: parlamentarni i lokalni izbori, prenos koncerta Marije Šerifović, uz snimke praznih ulica Beograda tokom vanrednog stanja, i sahrana srpskog patrijraha Irineja.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *