Unija poslodavaca Srbije na Konferenciji povodom BusinessEurope Day 2020

BusinessEurope Day je ove godine proslavljen 5. marta 2020. godine putem celodnevne Konferencije na kojoj je učestvovao Predsednik Unije poslodavaca Srbije, gospodin Miloš Nenezić.

Konferencija je održana na samom početku novog petogodišnjeg političkog ciklusa Evropske Unije, nakon izbora održanih 2019. godine i imenovanja članova Evropske komisije. U duhu slogana Konferencije – “Prosperitet, ljudi, planeta” vođene su diskusije o novom globalnom poretku i učešću evropskih preduzeća na tržištima SAD-a i Kine, modernizaciji socijalne politike i kako obezbediti odgovarajuće veštine za zaposlene, kao i o prelasku na ekonomiju sa niskim udelom ugljenika.

U diskusiji su učestvovali najviši predstavnici Evropske komisije – Predsednica, Ursula fon der Lejen, Potpredsednik za međuinstitucionalne odnose i predviđanje, Maroš Šefčović, Komesar za energiju, Kadri Simson, Komesar za poslove i socijalna prava, Nikolas Šmit, Komesar za ekonomiju, kao i predstavnici ekonomski najsnažnijih zemalja Evrope.

Kao član BusinessEurope-a, Unija poslodavaca Srbije je pozvana da prisustvuje Konferenciji kao jedinstvenoj prilici za upoznavanje stavova i poruka Evropske komisije upućenih svetu biznisa.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *