Unija poslodavaca obeležava 28 godina rada

Unija poslodavaca Srbije danas, 4. oktobra, obeležava svoj 28. rođendan.

Još 1994. godine počeli smo da radimo na unapređenju poslovnog ambijenta u Srbiji. Od 2001. deo smo socijalnog dijaloga, kao reprezentativni predstavnik poslodavaca u Socijalno-ekonomskom savetu.

Sve ove godine, u svim telima čiji smo deo, u formalnim i neformalnim aktivnostima, Unija predstavlja glas privrede. Zastupamo interese poslodavaca u Socijalno-ekonomskom savetu, Fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje, Nacionalnoj službi za zapošljavanje, Nacionalnom prosvetnom savetu i svim drugim telima i mestima na kojima se odlučuje o kreiranju klime za poslovanje u našoj zemlji.

Interese poslodavaca zastupamo i u međunarodnim organizacijama, forumima i telima. UPS u kontinuitetu sarađuje sa Međunarodnom organizacijom rada, Međunarodnom organizacijom poslodavaca, Udruženjem poslodavaca Evrope i mnogim drugima.

Danas Unija ima više od 130.000 članova, učlanjenih na dobrovoljnoj osnovi i organizovanih u više od 20 sektora, prema oblastima u kojima posluju.

Možemo biti zadovoljni onim što smo realizovali u prethodnih godinu dana. Uspešno smo pregovarali o minimalnoj ceni rada, kroz dijalog postigli smo povećanje neoporezivog dela zarade, kao i smanjenje dažbina na platu. Cena struje je za privredu od izuzetne važnosti, a mi smo postigli prvo zamrzavanje cena, a zatim umereni rast. Za budućnost je izuzetno bitno da smo pokrenuli složeni postupak reforme obrazovanja. Sve ovo je samo jedan deo, jer u narednom periodu, u vrlo složenim uslovima za poslovanje, treba nam još mnogo rada da bi uslovi za naše kompanije postali ravnopravni sa onima koje imaju većina zemalja u okruženju. To je nešto što možemo jedino da uradimo zajedničkim naporom, svih nas koji smo na različite načine uključeni u rad Unije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *