Ugostiteljskim objektima sa baštom dozvoljen rad na otvorenom

Ugostiteljskim objektima sa baštom od danas 6. aprila je dozvoljen rad isključivo na otvorenom, uz poštovanje svih epidemioloških mera, koje između ostalog podrazumevaju najviše petoro ljudi za istim stolom uz obavezan razmak od dva metra između stolova.

Zabranjeno je izvođenje scensko muzičkog programa (živa muzika u baštama). Kafići i restorani i dalje mogu vršiti šaltersku prodaju hrane i pića, (bez obzira na to da li imaju ili nemaju baštu), dok je dostava dozvoljena 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji.

Svi objekti moraju obezbediti poštovanje mere od minimum devet kvadratnih metara po osobi ili posetiocu. Izuzetak su fitnes klubovi, spa centri, teretane i slično gde mora biti obezbeđeno šesnaest kvadratnih metara po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu ulaze i zaposleni.

Apoteke, benzinske pumpe, laboratorije, ordinacije veterinarske ambulante i slično mogu raditi non stop svakoga dana, kao i do sada.

Još uvek ostaju zatvoreni tržni centri, kao i kafići i restorani koji nemaju baštu.

Svi objekti i ustanove kojima je rad dozvoljen, imaju jedinstveno dozvoljeno radno vreme od 6 časova ujutru do 22 časa.

Vlada Srbije napominje da će od danas biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja svih epidemioloških mera na teritoriji čitave Srbije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *