Odluke Vlade Republike Srbije o ublažavanju mera

Ublažavanje mera Vlade Republike Srbije Unija poslodavaca Srbije

Poštovani Poslodavci,

Obaveštavamo Vas da je najnovijim odlukama Vlade Republike Srbije, a koje stupaju na snagu već danas dozvoljen rad poslodavcima iz oblasti pružanja usluga, poput automehaničarskih i vulkanizerskih radnji, obućara, krojača, hemijskih čišćenja, škola za obuku vozača, kao i poslodavcima iz oblasti trgovine na malo kao što su knjižarama, trgovcima motornim vozilima, biciklima, nautikom, tehničkom robom, građevinskim materijalom.

Takođe, ponovo se otvaraju Zelene pijace (na otvorenom i zatvorenom prostoru) uz obaveznu primenu svih mera zaštite.

Vlada je takođe, pozvala poslodavce u oblasti građevinarstva (visokogradnja i niskogradnja) da od danas nastave rad u punom kapacitetu.

Svi poslodavci su u obavezi da radnicima obezbede zaštitna sredstva (maske, rukavice i dezinfekciona sredstva) i rad se mora obavljati uz poštovanje socijalne distance.

Poslodavci su dužni da izrade poseban plan mera rada tokom vanrednog stanja, dok su zaposleni u obavezi da to poštuju.

Oni koji i dalje nisu u mogućnosti da nastave sa radom su objekti čiji rad podrazumeva okupljanje velikog broja ljudi, poput radnji različitih delatnosti koje se nalaze u tržnim centrima.

Privrednom društvu, drugom pravnom licu i preduzetniku na teritoriji Republike Srbije, koji obavlja delatnost pružanja frizerskih i kozmetičkih usluga, pedikira, manikira, usluga fitnes klubova i teretana, aktivnosti turskih kupatila, sauna i parnih kupatila, solarijuma, salona za mršavljenje, salona za masažu i drugih usluga nege, održavanja i ulepšavanje lica i tela kod kojih je priroda delatnosti pružanja usluge takva da zahteva blizak kontakt između pružaoca i korisnika usluge, kao i korisnika usluge međusobno, čime se povećava opasnost od prenošenja zarazne bolesti COVID-19 i dalje je zabranjen rad.

U objektima i delatnostima u kojima je to dozvoljeno  obavljanje delatnosti, ona se može obavljati isključivo uz poštovanje svih mera zaštite i korišćenje sredstava za dezinfekciju i zaštitnih sredstava – maski i rukavica.

Iz Vlade Srbije , u svom zvaničnom saopštenju napominju da i dalje prate situaciju u vezi sa koronavirusom i da prilagođavaju svoje mere u skladu sa aktuelnom epidemiološkom slikom.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *