U susret 8.martu

Tatjana Mamula Nikolić , vlasnica uspešne Agencije za konsalting ACT2B Beograd

Tatjana se više od 25 godina bavi istraživanjima marketinga i javnog mnjenja. Sedamnaest godina je vodila internacionalnu istraživačku firmu MASMI (Managing Director 2001 -2017). Od 2013. Tatjana je profesor na Univerzitetu Metropolitan na marketinškim i menadžment predmetima (Liderstvo i donošenje odluka, Brend menadžment, Marketing menadžment, Ponašanje potrošača, Istraživanje tržišta).

U oktobru 2015. Tatjana je osnovala firmu za koučing, treninge i konsalting “ACT2B” . U sklopu aktivnosti firme Tatjana radi sa mladima, ženama preduzetnicima, timovima kao i izvršnim direktorima. U septembru 2018. pokrenula je program BOOST YOUR BUSINESS & MASTERMIND namenjen preduzetnicima i menadžerima .

Dobitnica je nagrade Najbolji mentorski par u 2020. Cvet uspeha, Udruženje poslovnih žena Srbije. U decembru 2020. Postala je sertifikovani trener za programe Grow Your Business, Start Your Business, Improve Your Business. U 2021.završila je dve knjige koje su u procesu objavljivanja: Nova generacija potrošača i lidera u VUCA svetu i Kako prokrenuti poslovanje – Reinovacija poslovanja u VUCA svetu.

Kada smo Tatjanu zamolili da u nekoliko rečenica predstavi svoju dosadašnju karijeru dobili smo kreativnu RE-INOVACIJU

Kako ste došli na ideju da pokrenete sopstveni posao?

Kao dugogodišnji direktor u internacionalnoj istraživačkoj firmi shvatila sam da ono što je najvažnije klijentima jesu uvidi i predlog akcionih koraka. Isto tako, izašla sam iz zone konfora i kontinuirano radim na sopstvenom razvoju i razvoju klijenata i studenata primenjujući koučing i treninge.

U tom periodu odluke da menjam karijeru i otvorim ACT2B bila sam član nekoliko udruženja poslodavaca i menadžera pa sam učila i iz iskustava drugih.

Šta Vam je bio najveći izazov i kako ste ga prevazišli?

Za mene je to bilo pitanje da li ću uspeti da zadovoljim kriterijume koje cene i klijenti, da li ću zadovoljiti sopstvena očekivanja. Paralelno sam radila kao direktor i započinjala svoj biznis jer razvoj sopstvenog biznisa predstavlja proces  transformacije koji je neizvestan i zahteva visok nivo znanja i samopouzdanja pa sam izabrala sigurniju varijantu ali zahtevniju.

S obzirom na promene koje su konstantne u nesigurnim vremenima završavam dve knjige koje se odnose na Novu generaciju potrošača, zaposlenih i lidera (generacija Y i generacija Z) kao i knjigu Liderstvo i donošenje odluka u neizvesnim vremenima sa akcentom na Re-inovaciju poslovanja. Za temu re-inovacije poslovanja pripremam i radionice. Albert Einstein rekao je da ne možete da koristite staru mapu za istraživanje novog sveta tako da je primena alata za re-inovaciju poslovanja formula uspeha.

Da li imate neki savet za mlade žene?

Ukratko radoznalost, postavljanje pitanja, strpljenje, kreativnost,  odlučnost da se ne odustane i kao najvažnije celoživotno učenje i rad na primeni akcionih koraka. Svesnost da ste i vi učesnice koje rade na razvoju svoje zajednice i njenog napretka.

„Moć postavljanja pitanja je osnov  ljudskog napretka.“  Indira Gandhi

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *