Imate slobodu da birate, odlučujete i krojite biznis prema vašim idejama

O tome koliko je važno biti u poslu odgovoran i posvećen klijentima razgovarali smo sa Tamarom Gigić Đorđević, vlasnicom uspešnog preduzeća za trgovinu, turizam i usluge Lexica doo.

Preduzeće LEXICA posluje sedamnaest godina. Klijenti su domaće firme i kompanije iz Slovenije, Italije, Grčke, Švedske, Nemačke, Francuske, Mađarske, Rusije, Slovačke, Austrije, Švajcarske i Španije.

Preduzetnik sam 22. godine, prvo kroz proizvodnu delatnost a zatim u oblasti prevođenja.

Ideja da pokrenem sopstveni biznis došla je iz potrebe. Nakon rada na različitim poslovima bez mogućnosti pravog napredovanja shvatila sam da isti mogu da ostvarim samo kroz sopstveni posao.

Imala sam razumevanje i podršku prijatelja i to je bio moj vetar u leđa. Najveći izazov bile su krizne godine kada je trebalo održati poslovanje.

Što se planiranja tiče, posle 2008. prestala sam da pravim ozbiljnije planove jer se pored ekonomskih (ne)prilika često menjaju i propisi te dugoročna planiranja nisu isplativa. Veoma sam zahvalna gotovo nepromenjenom timu saradnika i klijenata koji su mi bili najveća podrška. Cenim ukazano poverenje.

Pokretanje sopstvenog biznisa jeste stresno jer ulažete neuporedivo više vremena i strpljenja nego kada radite za nekog drugog i svi problemi se lome na vašim leđima ali ohrabrila bih žene da pokrenu svoj biznis ako žele da budu bolji poslodavci od onih za koje su radile. Imate slobodu da birate, odlučujete i krojite biznis prema vašim idejama.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *