U Novom Sadu održan okrugli sto sa treningom – Problemi u primeni radnog zakonodavstva

Unija poslodavaca Srbije sprovodi Projekat Pravni servis za poslodavce u oblasti primene radnog zakonodavstva, uz tehničku pomoć, usmeravanje i finansijsku podršku Međunarodne organizacije rada – Kancelarije za centralnu i istočnu Evropu, Budimpešta – Tima za tehničku podršku dostojanstvenom radu.

U okviru Projekta, organizovan je Okrugli sto na kojem je predstavljena publikacija „Uređen radni odnos – Doprinos dostojanstvu na radu i očuvanju radno-socijalnog mira (Korisni saveti u vezi sa primenom rdanog zakonodavstva). Nakon predstavljanja publikacije, diskutovalo se o problemima u primeni radnog zakonodavstva. Okrugli sto je takođe bio prilika da poslodavci izlože svoje primedbe i predloge za kvalitetnije uređenje ove oblasti, ali i privrednog ambijenta uopšte. S obzirom da je ovih dana aktuelna tema nova minimalna cena rada po radnom času u Srbiji za 2020. godinu, iskoristili smo priliku da čujemo stavove poslodavaca o istoj.

U drugom delu događaja, organizovan je trening na temu lakše primene radnog zakonodavstva, sa težištem na pravima i obavezama u slučaju prestanka radnog odnosa i to naročito otkazom ugovora o radu od strane poslodavca.

Okrugli sto sa treningom je održan 16. avgusta 2019. godine (petak) sa početkom u 9.00 časova.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *