Trayal korporacija obeležila 132 godine rada

Trayal korporacija, prigodnom svečanošću u Kruševcu, je obeležila 132 godine rada. Kroz godine poslovanja Trayal je imao bezbedonosne,socijalne i ekonomske izazove posebno nakon raskida privatizacije kada je uz pomoć tadašnjeg gradonačelnika Kruševca Bratislava Gašića, Vlade Republike Srbije, predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, Privredne komore Srbije i Unije poslodavaca Srbije ponovo počeo da radi na oživljavanju preduzeća. Danas u okviru Trayala posluju tri proizvodna sektora – gumarski, fabrika eksploziva i pirotehnike i zaštitnih sredstava.

Prema recima generalnog direktora Trayal korporacije i predsednika Unije poslodavaca Srbije, Miloša Nenezića, ova kompanija je imala vrlo tešku i turbulentnu godinu, ali i pored toga ostvarila je najbolji rezultat u svom dosadašnjem poslovanju. Menadžment, sindikat i zaposleni uložili su prethodnih godina ogroman napor da Trayal korporacija uveća, unapredi i inovira proizvodnju.

“Primenili smo savremene metode ekonomije uz savremene metode rada, na starim mašinama i uz postojeći kadar koji pokušavamo da osvežimo, a kadrovski problem je i dalje najveći ne samo u Trayalu i Kruševcu, nego u Srbiji”

Ovom prilikom su uručene zahvalnice i povelje preduzećima koja su pomogla da se Trayal vrati na mesto koje mu pripada, među najbolje, a dodeljene su i nagrade penzionerima, jubilarne nagrade i u radni odnos je primljeno 100 novih radnika.

132 godine rada Trayal korporacije

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *