Transfera otvorila najveći logistički centar u regionu

Domaća kompanija ,,Transfera”, član Unije poslodavaca Srbije, svečano je otvorila jedan od najvećih logističkih centara u regionu, u industrijskoj zoni u Novim Banovcima, nadomak Beograda.
Svečanom otvaranju prisustvovali su Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije, Đorđe Radinović, predsednik Opštine Stara Pazova, Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora banke Raiffeisen Srbija,kao i više od 250 gostiju.

Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije istakao je značaj ove investicije za lokalno stanovništvo.

„Višemilionska investicija, van velikih gradova, kao i upošljavanje nekoliko stotina mladih različitih struktura, sa značajnim porastom poslovnih prihoda i potencijalnim širenjem poslovanja i na okolna tržišta, redak je pozitivan primer poslovnog ponašanja. Ovo je u praksi primenjena formula poslovnog uspeha do koga se dolazi kada sa dokazanim privrednikom sarađuju lokalna samouprava i finansijske institucije. Verujem da će ovo biti primer koji će slediti i drugi poslodavci”, rekao je Nenezić.
 
Generalni direktor kompanije Duško Radović rekao je da je ovom investicijom od 14 miliona evra otpočelo novo poglavlje u razvoju kompanije. On je, na svečanosti povodom otvaranja Centra, najavio da je cilj kompanije „Transfera“, koja zapošljava više od 360 ljudi, među kojima je 100 inženjera, nastavak širenja poslovanja na druga tržišta, kao i nastavak izgradnje logističkog parka, čija je sledeća faza radova predviđena za narednu godinu.

„U veoma izazovnom periodu koronavirusa i aktuelnih dešavanja koja su uticala na transport i logistiku širom sveta, uspeli smo da u rekordnom roku završimo jedan od najvećih logističkih objekata u regionu. Ponosan sam na činjenicu da je „Transfera“ stoprocentno srpska kompanija i da smo za devet godina postojanja postigli uspeh koji nas je pozicionirao kao jednog od lidera na logističkom tržištu Srbije i regiona. U prilog tome govore i ostvareni rezultati. U 2021. godini, imali smo 67 miliona evra prihoda, dok za ovu godinu očekujemo da ćemo se približiti cifri od 100 miliona evra prihoda. Želeo bih da se zahvalim celom timu na naporima uloženim tokom prethodnog perioda, bez kojeg ovi rezultati ne bi bili mogući. Naši planovi ne staju ovde. Cilj nam je nastavak razvoja i širenja poslovanja i na druga tržišta, kao i nastavak izgradnje logističkog parka” izjavio je Radović na ceremoniji svečanog otvaranja.

Novi logistički centar je opremljen najsofisticiranijom tehnologijom za upravljanje skladišnim operacijama, a kao jedan od prioriteta postavljeno je korišćenje obnovljivih izvora energije. Transfera trenutno ima više od 800 carinskih operacija na dnevnom nivou, a u okviru logističkog centra realizuje se preko 300 carinskih operacija dnevno. U isto vreme, Transfera transportuje oko 350 pošiljki dnevno u međunarodnom transportu. U okviru logističkog centra je i logistika i servis kompanije Comtrade.
Kompanija ima 20 kancelarija u Srbiji, kao i predstavništva u Kini i Italiji.
Svečano otvaranje najvećeg logističkog centra u regionu

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *