STRUČNE PRAKSE, IZAZOVI I PRIMERI IZ REGIONA

Dana, 12. marta 2018. godine održan je sastanak na temu „Stručne prakse, izazovi i primeri iz regiona”, koji je organizovala Nacionalna asocijacija praktičara/ki omladinskog rada – NAPOR. Sastanak je organizovan u okviru projekta „Platforma za društvene inovacije u oblasti nezaposlenosti mladih jugoistične Evrope”, koji podržava Delagacija Evropske unije u Srbiji.

Cilj sastanka je bio da se predstave izazovi u sprovođenju stručnih praksi u Republici Srbiji, kao i da se predstavi Predlog zakona o obavljanju radne prakse čije će usvajanje i primena biti zagovarano na nivou Crne Gore.

Sastanku su prisustvovali predstavnici relevantnih institucija, udruženja i organizacija mladih iz Srbije i Crne Gore.

Predstavljeni su rezultati istraživanja na nivou Republike Srbije o stručnim praksama, kvalitetu sprovođenju istih i preprekama sa kojima se organizatori najčešće susreću. Nakon toga je Igor Milošević iz Asocijacije za demokratski prosperitet ZID iz Crne Gore predstavio Predlog zakona o radnoj praksi.

U toku diskusije, koja je usledila nakon izlaganja, razmatrana su rešenja koja su predstavljena novim predlogom u Crnoj Gori i njihova eventualna primenljivost sa izazovima u Republici Srbiji prilikom organizovanja stručnih praksi.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *