Šta nas čeka na jesen?

Mediji o Unija poslodavaca Srbije 200713

Zabrinutost poslodavaca zbog ekspanzije broja zaraženih virusom Covid-19 i dalje raste. Mediji se intenzivno bave situacijom u srpskoj privredi i svakodnevno konsultuju i citiraju i Uniju poslodavaca Srbije (UPS).

Najprisutnije pitanje u protekloj nedelji bilo je: Kako dalje? Naime, početkom prethodne nedelje isplaćen je i poslednji minimalac za 1,055.000 radnika u Srbiji, a o tome je, i na osnovu izjava člana predsedništva UPS Vladimira Laloševića, izveštavala Radio-televizija Vojvodine.

Sada, kad je izvesno da u državnom budžetu nema novca za dalju finansijsku pomoć privredi, traže se nova rešenja, novi izvori sredstava. U izjavi za Tanjug, koju je, između ostalih, preneo i novosadski Dnevnik, predsednik UPS Miloš Nenezić je rekao da Srbija mora da nađe način kako da iskoristi sredstva iz više od 1.000 milijardi evra, koliko će zemlje EU opredeliti za pomoć njihovim privredama. Jer, ako Evropska unija želi i dalje da se širi, ni ona ne bi smela da dopusti da privreda u Srbiji padne.

O tome da se na jesen može očekivati talas otpuštanja na TV N1 govorio je Nebojša Atanacković, član predsedništva Unije poslodavaca Srbije.

Oporavak od krize spor i dugotrajan

U direktnom uključenju u Anketu o posledicama krize na TV N1, a preneo portal Bankar, član predsedništva UPS Slobodan Đinović najavio je da će oporavak biti sporiji od očekivanog, naglasivši da je najznačajnije da se ponašamo odgovorno, jer mnogo toga zavisi od nas, i ako svi budemo odgovorni oporavak će kraće trajati.

Da nema rasta bez pomoći privredi i predlog mera koje bi država mogla da sprovede, istakao je Srđan Drobnjaković, direktor Unije poslodavaca Srbije, u autorskom tekstu objavljenom u nedeljniku NIN.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *