SOCIJALNO EKONOMSKI SAVET ĆE UČESTVOVATI U IZRADI SVIH ZAKONA

Socijalni partneri u Srbiji će imati priliku ne samo da budu informisani već i da učestvuju u kreiranju budžeta za 2019. godinu. Na sednici Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije koja je održana u petak  29. juna 2018. godine, dogovoreno je da predstavnici poslodavaca i sindikata moraju učestvovati  u izradi nacrta zakona i o njima dostavljati svoje mišljenje. Akcenat je posebno stavljen na  jačanje kapaciteta na lokalnom nivou  i aktivan rad do sada formiranih  18 lokalnih socijalno-ekonomskih saveta kako bi bolje funkcionisali , kao i  uspostavljanje novih tamo gde ih nema radi stvaranja boljeg privrednog ambijenta i boljih uslova rada.

Predsedavajući Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije i predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić, rekao je da će uključivanje Saveta u izradu nacrta zakona doprineti tome da se izbegnu konflikti do kojih je dolazilo u prošlosti u tripartitnom Savetu, dok predsednik UGS Nezavisnost, Zoran Stojiljković, ovu novinu ocenjuje kao vrstu ozbiljnog izazova.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić je dodao da će se ubuduće voditi računa da se socijalni dijalog razvija na lokalnom nivou, kao i da su članovi Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije dobili obećanja da će sredstva za funkcionisanje Saveta biti značajnija.

Član Predsedništva Unije poslodavaca Srbije, Nebojša Atanacković, izrazio je očekivanje da će Savet u narednom periodu delovati daleko efikasnije, zbog pojačanja u vidu prisustva dvojice novih ministara.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *