Sektorska organizacija za efikasnije unapređenje poslovnog ambijenta

11 Sednica Predsedništva Unije poslodavaca Srbije - Kruševac - Miloš Nenezić predsednik

Unapređenje sektorske organizacije jedna je od trenutno najvažnijih aktivnosti Unije poslodavaca Srbije (UPS). Kroz sektore osnovane za određene grupe privrednih aktivnosti poslodavci će moći efikasnije da rade na unapređenju poslovnog ambijenta za svoje grane proizvodnje, distribucije, usluga…

Ovo je jedan od zaključaka jučerašnje sednice Predsedništva Unije poslodavaca Srbije, kojom je predsedavao Miloš Nenezić, generalni direktor Trayal Korporacije i predsednik UPS, koja je održana u Kruševcu.

Na 11. redovnoj sednici Predsedništva UPS razmatran je izveštaj o radu Unije u prethodna dva meseca, kao i plan budućeg rada sa akcentom na ublažavanje posledica po poslovanje koje su izazvane pandemijom Covid-19.

Neposredno pre sednice je održan Kolegijum Socijalno ekonomskog saveta Republike Srbije, te je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević pozdravio članove Predsedništva. Ministar je istakao da država neće stati sa merama pomoći privredi, i izrazio nadu da će privrednici iz ove krize izaći ako ne u dobitku, ono bar na pozitivnoj nuli.

– U poslednjih par meseci smo u svojevrsnoj ofanzivi u kojoj intenziviramo rad postojećih i ubrzano osnivamo nove sektore – rekao je Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora UPS. – Ovih dana razmatramo opcije formiranja sektora zdravstvene i farmaceutske privrede, pa smo i na ovoj sednici govorili o tome, da li da to bude jedan ili da svaka grana “dobije” zaseban sektor.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *