Šef ekonomske kancelarije ambasade Republike Mađarske u poseti Uniji poslodavaca Srbije

Scherczer Károly Róbert šef Ekonomske kancelarije ambasade Republike Mađarske u Srbiji, kao i Göncöl Csilla ekonomska savetnica danas su bili gosti Unije poslodavaca Srbije.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić, upoznao je goste sa organizacionom strukturom Unije, napomenuvši da ona zastupa interese poslodavaca u dijalogu sa državnim organima i sindikatima bez zadiranja u političko delovanje svojih pojedinačnih članova i njihovo političko opredeljenje. Miloš Nenezić je naglasio da je Unija jedini legitimni predstavnik poslodavaca u domaćem socijalnom dijalogu i predstavnik statusnih interesa svojih članova u međunarodnim okvirima.

Scherczer Károly Róbert se zahvalio na prijemu i na samoj organizaciji sastanka dodavši kako je sada pravo vreme za uspostavljanje međusobne saradnje. Istakao je da je nepunih mesec dana u Beogradu, dok je poslednjih 11 godina proveo u Zagrebu gde je imao odličnu saradnju sa Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), i da veruje da će sa Unijom kooperacija biti podignuta na još veći nivo.

Direktor Unije, Srđan Drobnjaković, se zahvalio na poseti napomenuvši kako bi trebalo razmišljati u pravcu ostvarivanja partnerstva na nekom od projekata prekogranične saradnje istakavši kako susedski pristup predstavlja značajan korak u saradnji duž spoljnih granica Evropske unije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *