Sednica Socijalno-ekonomskog saveta u Nišu

Na sednici Socijalno-ekonomskog saveta Vlade Republike Srbije u Nišu, predstavnici Vlade, reprezentatvnih sindikata, poslodavaca i niške lokalne samouprave razgovarali su o unapređenju poslovnog ambijenta Srbije ali i o radu lokalnih socijalno-ekonomskih saveta.

Ovom prilikom, predstavnici grada Niša , imali su priliku da se upoznaju sa načinom rada SES-a.

Ministar Đorđević istakao je da će Vlada Srbije nastaviti da radi na unapređenju rada postojećih i formiranju novih saveta, sto je od velikog značaja za unapređenje celokupnog rada SES-a na nivou države. Kako je rečeno, ekonomski saveti na lokalnom nivou predstavljaju dobru priliku da se razmatraju teme i daju smernice Republičkom savetu za stvaranje još boljih uslova rada, materijalnih davanja i pomoći svim građanima.

Na sednici je rečeno da će uskoro i u ovom gradu biti formiran savet na lokalnom nivou. Predstavljen  je i izveštaj o radu za  prošlu godinu, izveštaj o napretku Srbije kada je u pitanju poglavlje 19.,  kao i planovi za tekuću godinu.

Predsedavajući SES-a Republike Srbije i predsednik Unije poslodavaca Srbije  Miloš Nenezić, istakao je da će rad još jednog lokalnog SES-a imati značaja za izgradnju moderne, jake i ekonomski razvijene Srbije ali i za same radnike i građane Niša.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *