Sastanci sa poslodavcima u cilju besplatnih obuka budućih kadrova

U prethodnih 10 dana uspešno su održani sastanci sa poslodavcima Niša, Novog Sada i Kruševca u cilju da se privrednicima obezbedi konkretna podrška u vidu prilagođenih besplatnih obuka za praktikante i potencijalno zaposlene.

Sastanci su deo projekta koji se bavi istraživanjem i sprovođenjem obuka radne snage koji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ) – DIMAK i Centar za visoke ekonomske studije (CEVES), uz podršku Unije poslodavaca Srbije i Privredne komore Srbije. Na sastancima su poslodavci dobili mogućnost za uspostavljanje partnerstva sa GIZ kroz programe obuka za novozaposlene i/ili praktikante za kojima kompanije imaju potrebe i priliku da im se finansiraju akreditovane obuke za nedostajuće profile za koje nailaze na poteškoće prilikom popunjavanja tih radnih mesta.

Unija poslodavaca Srbije uključila se u ovaj proces jer shvata probleme nedostatka kvalifikovane radne snage, znanja i veština sa kojima se privreda suočava, a koje su prepreka razvoju preduzeća i konkurentnosti. Rešavanje pitanja nedostatka odgovarajućeg kadra, jedan je naših glavnih prioriteta na kome insistiramo ukazujući i na stalno praćenje potreba privrede.

Kreiranje obrazovnih profila je proces, u kome poslodavci moraju dobiti priliku da se izjasne koja zanimanja im nedostaju, kao i koje profesije treba da se osavremene naprednim znanjima i specifičnim  veštinama.To je upravo bila i jedna od glavnih tema na održanim sastancima sa poslodavcima.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *