Sastanak sektora IT i telekomunikacije

За sektor IT i telekomunikacije protekla godina je bila izazovna i obeležena ubrzanim učenjem u hodu kako bi se ispratila kretanja u pogledu razvoja sistema i digitalne transformacije preduzeća. Dinamično vreme tehnoloških promena zahteva posebnu pažnju i odlično poznavanje poslovnih procesa kako bi se kontinuirano unapređivali.

Na održanom sastanku članovi su se složili da su sa digitalnom transformacijom stigli  i novi poslovni modeli i platforme koje ih podržavaju te sadašnji  tradicionalni biznisi koji se uglavnom fokusiraju na prodaju proizvoda gube trku u odnosu na  savremene modele poslovanja koji strateški rade na kontinuiranom razvoju digitalnih rešenja.  

Članovi sektora IT i telekomunikacija osvrnuli su se i na novi Zakon o fiskalizaciji koji smatraju veoma konfuznim, jer se njime ne rešavaju problemi i ne ostvaruju nikakvi benefiti, već se samo pravi dodatni trošak za poslodavce. Smatraju i da se problem „sive ekonomije“ neće ovako rešiti, već se mora poći od državnih nameta koji u većini slučajeva poslodavcima onemogućavaju normalno poslovanje.

Složili su se da se mora napraviti plan koji će podstaći omasovljavanje članstva u ciilju jačanja sektora. Ideja koja je trenutno u prvom planu jeste organizacija seminara kako bi se privrednici okupili i prepoznali koje su im neophodne potrebe za napredovanje u digitalnom smislu.

Sastanku su prisustvovali:

  • Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije;
  • Marko Bjeletić, koordinator sektora Unije poslodavaca Srbije;
  • Dragan Lazarević, predsednik sektora UPS i direktor Informatika a.d.;
  • Sava Živanović, zamenik predsednika sektora i direktor Tehnološko Partnerstvo;
  • Vladimir Lalošević, direktor CNT;
  • Miljan Radanović, direktor POSITIVE business solutions.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *