Sastanak sa privrednicima Jagodine

Na sastanku održanom u Jagodini, u prostorijama našeg člana Jela Jagodina, održan je sastanak članova Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije sa privrednicima iz Jagodine. Razgovaralo se o problemima sa kojima se u poslovanju susreću privrednici iz ovog grada, kao i najefikasnijim načinima njihovog rešavanja, a istaknuta je i potreba reorganizacije strukture Unije poslodavaca Srbije-poslodavci Jagodine, sa akcentom na sektorsko organizovanje.

Iskazana je potreba za formiranjem lokalnog socijalno-ekonomskog saveta u Jagodini, s obzirom da je suština lokalnog SES-a da u koordinaciji lokalne samouprave, poslodavci i sindikati imaju dogovor o tome kako da privreda bolje funkcioniše, da preduzeća bolje zarađuju, radnici primaju veće i redovnije zarade, a loklalni budžeti ubiraju veće prihode.

Na sastanku su predstavljeni rezultati Unije poslodavaca Srbije u prethodnom periodu što je naišlo na veliko odobravanje od strane privrednika, i inspirisalo prisutne poslodavce koji nisu članovi Unije poslodavaca Srbije, da pristupe ovoj organizaciji.

Sastanku su, kao predstavnici Unije poslodavaca Srbije, prisustvovali Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora, kao i Marko Bjeletić i Ervin Pašanović članovi Izvršnog odbora Unije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *